• bundasjezus
    #65
    Amit te itt előadsz, az nem más, mint vágyvezérelt gondolkodás. Kilométerekről látszik, hogy életedben nem vetted még a fáradságot, hogy egy repüléssel foglalkozó könyvet a kezedbe vegyél, ne adj Isten szakirodalmat olvassál a repülés energiaigényéről. Amiről te itt fogalmatlanul írkálsz, arról mások 5 évig tanulnak, vizsgáznak az egyetemen.

    Te és még itt pár elvarázsolt fórumtárs, teljesen azt hiszitek, hogy a világ, ami körbevesz benneteket, az csupán játék és mese és minden lehetséges, csak képzelőerő kell hozzá és akarni kell.

    A fizika törvényei alapvetően korlátozzák a mozgásterünket, persze ennek belátásához/megértéséhez tanulni kellene egy kis fizikát... Fel kéne végre fogni, hogy nincs jó vagy rossz, nincs kizárólagos vagy eltörlendő műszaki megoldás. Minden műszaki megoldásnak megvan a helye. Az elektromos hajtásnak a tömegközlekedésben és a kötöttpályás közlekedésben, a gázturbinának a repülésben, a dugattyús belsőégésű motornak pedig a közúti közlekedésben van a helye. Egyszerűen a tulajdonságaik ezekre a felhasználási helyekre kényszerítik őket. Ti azonban mindenáron cipelni akarjátok a golyót és görgetni akarjátok a kockát...