• NEXUS6
    #56
    Szerintem ez nem vicc!!!

    Aki jelenleg egy ilyen kiba drága hobbinak hódol, mint az elektromos autózás, az valójában extrémsportot űz!
    Hogy jutok el egy 10 millió Ft-os kocsival Szegedre? Komolyan ez a kihívás?!
    XD

    Azért tegyük hozzá, hogy átlag halandó a jelenlegi kereseti viszonyok/autóárak mellett egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy olyan kategóriájú villanykocsit vegyen, amit belsőégésűből vígan megvásárol. Még az állam által támogatott árat sem! Ergo az álam a gazdagokat támogatja.
    Ergó a villanyautózás a gazdagok hobbija. Kik a gazdagok? Azok, akik a jelenlegi termelési viszonyok mellett a nyerő oldalon állnak.
    Milyenek a jelenlegi termelési viszonyok? Az energia termelés viszonylatában 80% a fosszilis energia hordozók aránya! Vagyis akiknek ma a villanyautózás a hobbijuk, azok arányaiban a leginkább a jelenlegi környezetkárosító gazdasági modellből meggazdagodó réteghez tartoznak. Lehetnek ők pl. szoftver mérnökök, webdizájnerek, fészbuk alapítók, online marketing managerek is, a számítógépek működését azonban nagyrészben akkor is fosszilis energiából állítják elő. Ha nem abból állítanák és sokkal drágább lenne az áram, ha drágább lenne akkor az emberek nem kapcsolnák be a számítógépüket, és ők pedig nem keresték volna gennyesre magukat, hogy most Teslában furikázzanak!
    A MOL, az MVM, a BP, a Lukoil ... köszöni ezeknek a megahipszter srácoknak, hogy ennyit tettek a közös meggazdagodásuk ügyében!
    ;)