• duke
    #209
    "Amíg kémiai elven tárolt energiáról beszélünk, addig nem érhető el az az energiasűrűség, amit a fosszilis energiahordozóra számítanak. nem hogy fizikai, de matematikai képtelenség is."

    A technika nem szamit, a terabyteos adattarolok sem lyukszallag alapuak, mert az nyilvan lehetetlen lenne. 50-60 eve, a lyukszallagbol kiindulva tenyleg elerhetetlen lenenek a terabyteok. Lehet hogy nem vegyi alapuak lesznek, de az is lehet, hogy valamilyen nanotechnologias atom szintu buveszkedessel meg azt is megoldjak, hogy athagjak azokat az elmeleti korlatokat, amirol beszelsz. Ahogy irtam mar, az akkumlator fejlesztes csak most fog igazan megindulni. Most mar meg van a cel, napenergia es az elektromosautok szamara olcso nagykapacitasu akumlatorok fejlesztese. Es epulnek az akumlator gyarak Nemetorszagtol Kinaig, nagysagrendileg nagyobb penz es kutatasi idot fognak raforditani. Kizartnak tartom, hogy a vilag ipara, ezt 20 ev alatt ne tudna megoldani.
    Idaig nem gondoltak komolyan, gyartottak a szar akkumlatorokat a telefonokba, es a legfontosabb az volt, hogy lehetoleg fel ev alatt megpusztuljon az akumlator.