• NEXUS6
  #208
  Én meg a lottó ötösre számítok, annak az esélye 1/44 millióhoz és szerintem nekem jobb esélyeim vannak. ;)

  Úgy látszik megint elkerülte a figyelmedet egy dedós szintű bejegyzésem, amire Molni az általad is idézett dolgot fűzte hozzá.
  Ő is leírta én is mégegyszer leírom, mert azt mondják ismétlés a tudás anyja, de nekem úgy tűnik nem minden esetben. A benya ugye kémiai kötésekben tárolja az energiát a számunkra, minnél hosszabb szénláncúak annál többet. A fosszilis energiahordozónál nem veszik figyelembe se az oxidáló, az átáramló/közvetítő közeg (gyak levegő) tömegét, sem a végtermékét, mert azok távoznak a ciklus végén a rendszerből.

  Az akksi ugyan úgy kémiai kötésekben tárolt energiról szól. Az viszont egy zárt rendszer, amiben a kiindulási anyag, a közvetítő közeg és a végtermék is benne van, csak az akku töltöttségétől függően ezek aránya ugye változik. Amíg kémiai elven tárolt energiáról beszélünk, addig nem érhető el az az energiasűrűség, amit a fosszilis energiahordozóra számítanak. nem hogy fizikai, de matematikai képtelenség is.

  Az un lítium-levegő akksi, gyak a fémet oxidálja a levegő oxigénjével, ami által így legalább egy komponenst nem kell az akksinak tartalmaznia, azonban a 20X energiasűrűségnövekedés kb úgy értelmezhető, ha csak a lítium tartalmat vesszük figyelembe. Szal igen csak elméleti maximum.

  Amúgy ott a nukleáris energiaforrás, mint alternatíva, na az biztos tudja viszont a 20X energiasűrűséget! Ahhoz mit szólsz? ;)