• NEXUS6
    #196
    Minden technológiának van egy felszálló ága, ami aztán szépen ellaposodik, az induláskor produkált exponenciális fejlődést később nem tudják hozni.

    Pl. A jet repülők 2 évtized alatt a 60-as évekig eljutottak a 3X hangsebességig,ha ez így folyatódott volna és a 60-as évek sci-fi-jiben, meg futurológiai irodalmában úgy is volt, akkor ma az utasszállítóknak 6M sebességűeknek kéne lennei.

    Emléxem egy 1979-es Autó-Motor újság címlapjára, egy nagyvárost ábrázolt 2000-ben. Önvezérlő autók, meg amít csak sci-fiben el tudsz képzelni. Lassan 2000-től pont olyan messze leszünk, mint az újság kiadásakor, csak másik irányban. És azok a dolgok talán-talán megvalsóulnak, de akkor sem úgy, ahogy akkor gondolták.

    Szal javaslom, hogy egy kicsit óvatosabban, józanabbul nézd a dolgokat. Neked ezek a technológiai dolgok lehet, hogy újnak tűnnek. pl akksik fejlesztése, de azért már vagy 130 éve vannak elektromos autók és azokban is akksik voltak, szal ez marhára nem igaz, hogy ezek fejlesztése még csak most indult be.

    Az anyagtechnológiában is volt egy felfutás de ma ugya úgy pl. a titán jelenti sok technikai alkalmazásnál a csúcsot és akár drágasága miatt a szűk keresztmetszetet, mint 50 évvel ezelött és nincsenek pl 4000 fokot tartósan elviselő anyagok, mert fizikailag nem igazán lehet csinálni, pedig az űrkotatásban meg marha jól jönne.