• CairoJack
    #23
    Ez akkor egyelőre a VR vége. Azt azért lehetett tudni, hogy ez a sor vár rá. Legalábbis most, majd x év múlva lehet jobb, kényelmesebb és olcsóbb lesz a technológia, de ma még nem alkalmas tömeges használatra.
    Nem mondom, ma is hasznos, oktatási, műszaki területeken, játékban szimulátoroknál, stb., biztos így is dollár milliárdos üzlet éves szinten, de azért közel sem lesz az a siker, aminek szánták (minden lakásba 1-2 ilyen eszköz).

    Jelenleg még túl sok a kompromisszum. Drága, drága és erős hardver kell a kihajtásához, relatíve nagy, nehéz, kényelmetlen, izzad alatta az ember feje, helyhez kötött, nem ad igazi élményt (Oculus vezérigazgatója nyilatkozta, hogy a VR még szemenként 8K-s panellel sem lesz igazán élethű) koszolódik a lencse, sokat fogyaszt, stb, stb, stb...
    Ezek olyan dolgok, amit speciális körülmények között elvisel az ember (oktatás, 1-1 játék, ha gamer fanatikus vagy), de a mindennapok során nem fogja használni, ezért túl sok pénzt nem fognak érte kiadni.

    Ugyan arra a sorsra fog jutni, mint a 3D TV, vagy a Kinect. Lesz egy stabil, de szűk felhasználói bázis, de a nagy többséget nem fogja érdekelni.
    Emiatt nem lesz igazán rentábilis fejleszteni, fenntartani.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2018.02.06. 12:35:05