• felemelő
    #12
    Amíg lesznek olyan hülyék, akik "követők" darabszámáért fizetnek, nem pedig a szubjektíven (tudásuk, megérzésük, üzleti döntésük alapján) értékelt "értéket" honorálják, addig kis kínai kattintás farmok, meg álprofilok fognak dönteni az *értékről*, mert az egy naturális szám, ami meg olyan egyszerű.

    Ennek problematikáját a munkaidő rendszereknél láttam először.
    Ha a főnök képes átlátni a munka értékét, tippelni az időigényét, akkor a rugalmas munkaidő nem gond neki, hiszen a kiadott meló elkészült, kész van a feladat, atöbbi nem érdekli. Az hogy az egyik embere 6 óra alatt kényelmesen megcsinálta és a többit elkávézta vagy hazament, nem érdekli és az sem, hogy a másik 10 órát tett bele, mert a napi 8 kevés volt neki. De ugyanannyi fizetésért ugyanannyi teljesítményt kapott és ennyi, neki nem több a kérdés.
    Egy rossz vezető azonban nem tud jól időt és feladatot kiosztani, ellenőrizni, így számára az egyszerűbb feladat a 8 óra ellenörzése. Hogy az alatt a 8 óra alatt mi történik, azt nem tudja átlátni. A munkaidő betartatása és a gép felé görnyedő alkalmazott megnyugtatja (mint a követő darabszáma), mert nem tudja megfogni/átlátni/számszerüsíteni az "értéket".