• gforce9
    #108
    "ez a tudományág viszonylag csekély jelentőséget tulajdonít a 3-4 Mrd éve létező életnek."

    A jelenségekkel pontosan tisztában vannak, de a globális klímaváltozás kutatása a !mai! klímára öszpontosul. Arra, hogy a mai klímára mi, és hogyan van hatással. Abból, hogy millió vagy milliárd évvel ezelőtt, amikor a minden - a Föld klímáját befolyásoló és alkotó paraméter - tökmás volt, nem lehet egyenes következtetést levonni a mai klímára, mint ahogy te próbálod ezt tenni. Egy tökmás klímára más hatással van a co2 más hatással van az albedó változás stb stb. Persze, hogy nem fókuszálnak a múltra. Segíti a kutatásokat a múlt folyamatainak ismerete, de nem az a kiindulási alap, hanem a mai klíma.

    "...... szerinted a tested szerves vegyületei vajon honnan is erednek?......."
    Ez meg hogy jön ide? A nehéz elemek meg a csillagokból erednek. És? Klímáról beszélünk.

    "Előtte 100 000 évig a Homo Sapiens valszeg nem azért nem próbálkozott ezzel, mert hülye volt, mint a segg"
    Valóban nem, hanem azért mert nem értette meg az olyan folyamatokat, mint ivarérett termés, hogy mennyi vízre van szüksége, milyen talajra, mikor kell vetni és aratni és írásbeliség nélkül és 20-25 éves átlagélettartamnál az ilyen összetett folyamatok nehezen voltak megérthetőek és egy ember élete alatt nagyonkevés tapasztalatot tudott gyűjteni. Vadászni megtanulni gyorsabb egyszerűbb és életképesebb alternatíva volt, de még kutyát háziasítani is. Én nem látom, hogy bármi köze lenne a co2 koncentrációhoz. Nekem ez marhanagy belemagyarázásnak tűnik.

    "de egyúttal lehetőség is!" Ja jelenleg úgy áll a helyzet, hogy édesvíz és élelemhiány fog népességvándorláshoz vezetni és vezet is. Az édesvízkészletek felértékelődtek. Nem rózsásak a kilátások.

    "hogy megnyugtatom a lelkem, mert Teslám, meg Priusom van."
    Ez a legnagyobb álszentség, amit csak el lehet követni. A co2 kibocsátás kb 10%-a a közlekedés. Ha elektromos autód van azt az áramot meg kell termelni és annak is van co2 kibocsátása. Néhány vízerőmű meg nukleáris erőmű ezen kurvára nem változtat, a nap szél meg hibahatárnál is kisebbet befolyásol. Ráadásul egy elektromos autó kb 2x akkora súly mozgatását követeli meg. Ezt néhány országban ki is számolták és nem kapták meg a legjobb környezetvédelmi besorolást emiatt. Szennyezőbbek mint egy kisebb belős égésű motorral szerelt autó. Szóval ez egy álszent faszkodás. (nem rád értem, hanem a kijelentésre)

    Összefoglalva a felhozott érvekkel engem nem sikerült meggyőznöd. Ez nekem belemagyarázás szagú szinte teljes egészében.


    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2018.01.19. 09:41:19