• Tetsuo
    #15
    A CIA lokális felforgatását, mint puccskísérletek sorozata, infratrsuktúra és cégek elleni akciók, emberölések, karaktergyilkosságok, megvesztegetések, fenyegetések, zsarolások, kormányzatellenes propaganda minden területen és minden eszközzel.
    Az Egyesült Államok egyéb eszközei által végrehajtott gazdasági kiszipolyozás, majd ellehetetlenítés; hazugság-hegyek a nemzetközi politikában, irányított mainstream sajtóban és egy alap Venezuela-ellenes diplomácia a nemzetközi porondon, erősen befolyásolva a világ közvéleményét és más kormányok reakcióit, hozzáállását.
    Ugo Chavez felvette a kesztyűt és nem kerülhette el sorsát, ahogy sok más dél-amerikai politikus sem.
    Szaúd-Arábia irányítói, a királyi család meghajolt a fölé tornyosuló hatalom előtt, nem úgy, mint Moammer Kadhafi, Bassar el-Aszad vagy éppen az iráni rezsim - ahol ugyancsak bőszen munkálkodik a CIA és egyéb felforgató szervezetek.

    Természetesen az olajár esése nagyban hozzájárult a kialakult helyzethez, bár azt is el tudom képzelni, hogy az amerikai olajpala feldolgozása és kinyerése veszteséges művelet, de szükséges a venezuelai, orosz és a közel-keleti olaj ellenében.