• Cat #20
    Volt a minap egy remek cikk az indexen a Japán rántott húsról.
    https://index.hu/kultur/eletmod/2018/01/07/a_tokeletes_rantott_hus_tonkacu_japan_kacuzen_fekete_sertes_agyonvertek_minket_a_japanok/

    Csak egy bekezdést idéznék:
    "Az élelmiszeripart jellemzően kis- és közepes termelők látják el, aminek két hatása van: egyrészt a hazai élelmiszerek jellemzően nevetségesen drágák (a szektort óriási vámokkal is védik az olcsó amerikai és ázsiai alapanyagok ellen); másrészt viszont jellemzően nagyon jó minőségűek, és mivel kis gazdaságok termékei, sok köztük a regionális különlegesség, a szó jó értelmében kézműves alapanyag. A tojás szabadon tartott tyúkoktól van, a panko házi készítésű, speciális (héjatlan) kenyérből készül, a káposzta organikus, a rizs a néhány híres japán termőhely egyikéről való, a szósz egyedi recept, természetesen kézműves szójaszószból, de az olaj is kis-szériás."

    Remélem érted miről van szó és hogy kapcsolódik ide.