Myers#10
Nem vagy egyedül. Én viszonylag módjával, de azért rendelek Kínából. Évente kb 10 csomagot. Volt, hogy velem is elszaladt a ló és egyre több kacatot rendeltem, amire gyakorlatilag semmi szükségem nem volt, így leálltam.
Volt, hogy 28 forintért jutottam hozzá, egy megmunkált sárgaréz eszközhöz, mindezt szállítással! Igaz, ezt liciten nyertem, de azért ez durva.
Egyszer láttam egy ember rendelési listáját, amit excelben vezetett. Bármely pillanatban több tíz csomagja volt úton, az 1 db horgászhorogtól kezdve a 30 centi zsugorcsőig volt benne minden.
Nem titok, hogy ez az ingyen szállítósdi csak kőkemény kínai állami támogatással valósulhat meg. Megértem a kínait, le akarja nyomni a világot, pénzt akar. Ki ne akarná, ha meglenne hozzá az ereje és lehetősége.
De ehhez azért mi már ne asszisztáljunk.
Ok, semmi közöm, hogy ki mit vesz, de azért ne adjuk már fel a jövőnket egy kis aprópénzért. Először csak a kerekedőink fognak tönkremenni, aztán a munkaadók, majd a munkavállalók is, és aztán már arra sem lesz pénz, hogy a párszáz forintos ingyen kiszállított kacatot megvegyük. Ott leszünk seggre ülve jövő nélkül.
Senki nem fog belehalni, ha a közel ingyenes cuccok 20-30%-kal többe fognak kerülni.