• wraithLord
    #9
    Hát, pedig nagyon úgy néz ki, hogy ha a jövőben az ember továbbra is annyi húst szeretne enni, mint most, akkor kénytelen lesz rászokni a szintetikus húsra, mert már a hagyományos húsipar által termelt hús sem lesz elég.
    Ha pedig válogatni kell, hogy iparilag szadizott, telegyógyszerezett, megkínzott stb. állatok húsát egyem, vagy mesterségesen növesztett hússzövetet, akkor inkább utóbbi.
    Manapság is rengeteg húskészítmény gyakorlatilag "félszintetikus" rekonstruált hús, az összetevők jelentős hányadának köze nincs a húshoz (tehát a csomagoláson fémjelzett állat megjelölt izomszövetéhez, hanem tele van cseszve mindenféle húsipari hulladékkal, állományjavítókkal, ízfokozóval stb.). Ami nem szükségszerűen/feltétlenül egészségtelen, de kb. ugyanolyan "igénytelen", mint a szintetikus hús lesz. Ízre pedig valószínűleg ugyanolyan, szóval aki megszokta ezeket a cuccokat (márpedig az emberek jelentős része eszik pl. felvágottakat, félkész mirelit húskészítményeket, eszik gyorskajáldákban, rendel "rendes" kaját futárcégektől), annak azzal sem lesz baja. Max. ha sima nyers, feldolgozatlan hús formájában veszed meg, akkor lesz furcsa. De nem hiszem, hogy ezt árulni fogják csirkemell, csirkecomb, csirkeszárny, karaj, tarja, bélszín, oldalas stb. formátumban... :D Bár lehet.

    Összefoglalva: ez nem butaság, igénytelenség, hanem szükség. Nem mindenki engedhet meg magának önellátó gazdálkodást (kb. el sem férnénk a bolygón), vagy hogy munkaidő után elmenjen vadászni (két napon belül nem maradna mit levadászni)... ;D Másik alternatíva, hogy áttér a vegán étrendre.