Grifid71#38
Mert szerintem nem függőség, hanem akaraterő hiány.
Szakmai érveket pedig nem az én dolgom felvetni, egy fórumon bárkitől ilyet kérni eléggé undorító, mert ez nem egy szakmai fórum mi pedig nem vagyunk szakmabeliek. Én elmondom a véleményemet, nem akarok meggyőzni vagy átformálni senkit erre jönnek a hozzád hasonló emberek és marhára szakmai vitát akarnak, mert elfogytak az ellenérvek.A mostani válaszod pedig kimondottan egy igazi válaszok nélküli, már bocsi de büfögés. Ez viszont már nevetséges.
"Ha tehát vitatod a játékfüggőség betegség voltát, akkor nem politikai meg filozófiai (szabad akarat és tsai) kérdéseken kellene bírkóznod, hanem szakmai alapon érvelni, hogy az, ha valaki napi 16+ órát játszik és ha elrángatják a gépe elől, akkor klasszikus elvonási tüneteket produkál, elhanyagolja a szociális kapcsolatait, megromlik az egészsége és egy idő után már a létfentartás is másodlagos problémává válik számára a játékhoz képest, az miért nem függő. "
És akkor ismét felteszem a kérdést: KINEK MI KÖZE HOZZÁ, HA EZT AKARJA? Kinek mi köze hozzá ha le akarja építeni a szociális kapcsolatait, és visszatértünk az elejére és most ne keverd újra bele a gyerekeket, felnőtt nagykorú emberekről beszélünk, akik nem kérnek segítséget, mert nem akarnak segítséget. Talán te is azok közé tartozol akik állandóan kéretlenül beleszólnak mások életébe?