• KTGyuri
    "Szerintem ameddig nem veszélyezteti mások életét addig az ő dolga."
    ameddig nem veszelyezteti es nem zavarja, illetve betartja az altalad lentebb emlitett tarsadalmi normakat.

"Bárkinek legyen is bármilyen függősége, ameddig nem közveszélyes, eleget tesz a kötelezettségeinek addig senkinek semmi köze hozzá."
    ez az egyik pont. eleget tesz a kotelezettsegeinek. szerinted, aki napi 8+ orat jatszik, az mikor dolgozik? mikor tesz eleget a kotelezettsegeinek? mikor van csaladi elete (felkel reggel, gep bekapcs, 9tol game, 17ig-19ig)?

"Én nem vagyok alkoholista, de ha nekiállsz elvenni a piámat..." basszus, Te tenyleg nem gondolkodsz?! Olvasd el en mit irtam, de idezem: "probald meg elvenni egy alkoholistatol az uveg piat..."
    nem a nem_alkoholistakra gondoltam, ember...En se adom a kezembol amit iszok, de ha letesznek elem egy pohar vizet meg egy pohar alkoholt, a vizet fogom inni, ellentetben egy valodi alkoholistaval.

" "Ezzel azt mondod, h toroljek el a rendvedelmi szerveket, birosagokat, bortonoket. Ossze tudod rakni, vagy magyarazzam el?!"
    Ezt hol írtam? Ne legyél politikus, nem kell terelni. "
    Ha elolvasod amit irtam, tudni fogod, hol irtad, de lasd kivel van dolgod, belinkelem megint :-D
    "Szerintem pedig sem a WHO-nak sem pedig senki másnak nincs joga bármi miatt is elitélni vagy beskatulyázni másokat, mert más az értékrendjük, vagy életmódjuk." - ezt te irtad #18
    amire en: "Ezzel azt mondod, h toroljek el a rendvedelmi szerveket, birosagokat, bortonoket. Ossze tudod rakni, vagy magyarazzam el?!"
    amit irtal ezt jelenti: Ne skatulyazzuk be se a betoroket, se a sexualis bunozoket, etc., mert mas az ertekrendjuk.

a szabad akartba szerintem ne menjunk bele, mert eleg labilis tema. vannak tarsadalmi normak, ahogy irtad, amiket be kell tartani. ezek ugy "szulettek", h a tarsadalom nagyobb reszenek mik felelnek meg. mint a dohanyzas. ha sok embert zavar, ne dohanyozz. szerintem ezzel nincs baj, ezek nelkul anarchia lenne, mindenki azt csinalna amit akarna, senki nem lenne tekintettel a masikra.

a tarsadalmi normak betartasa utan lehet beszelni """ szabad akaratrol """, igazabol a szabadido kellemes eltoltese a jo szo ra, es megint utalnek, amennyiben ez nem zavar masokat.

Kinaban csak meg akarjak szuntetni, Eszak-Koreaban pedig nincs szabad akarat.

Sose a gyerek veszi maganak a gepet, de "mindig" a gyerek hasznalja es sajnos a legtobb szulo nem figyel oda, mit csinal a gyerek. Amiket irtal, valoban nincs koze a fuggoseghez... csak amikor a gyerek 13evesen hazalog a sulibol, h jatszon es ezt baromi sokszor megteszi, kerlek ird le mas kifejezessel, mint fuggoseg.

Rendben, legyen... 10 evesbol legyen 12. ha jol tudom o mar nem kiskoru, hanem fiatalkoru, mas jogszabalyokkal.

A normalis emberi kapcsolat, amit az emlitett tarsadalmi normak is elfogadnak(amit Te is felhoztal), nem a gep elotti jatek kozbeni cseveges.

Ne erts felre, de szerintem a szabad akarat csak illuzio, de ez csak az en velemenyem :-D