Grifid71#20
Szerintem ameddig nem veszélyezteti mások életét addig az ő dolga.
Bárkinek legyen is bármilyen függősége, ameddig nem közveszélyes, eleget tesz a kötelezettségeinek addig senkinek semmi köze hozzá.
Én nem vagyok alkoholista, de ha nekiállsz elvenni a piámat én nem csak leüvöltelek hanem valószinűleg le is baszok egyet, hogy hoppá mit képzelsz te magadról. Ebben az esetben az én szememben neked vannak mentális problémáid, mert mi közöd van a másik életéhez.
"Ezzel azt mondod, h toroljek el a rendvedelmi szerveket, birosagokat, bortonoket. Ossze tudod rakni, vagy magyarazzam el?!"
Ezt hol írtam? Ne legyél politikus, nem kell terelni. Amúgy a WHO-nak egyikhez sincs semmi köze, napi szinten.
""Talán majd erőszakkal vesznek rá bárhol bárkit, hogy úgy akarjon élni ahogyan azt a "többség" elvárja és rákényszerítik arra, hogy megváltoztassa az értékrendjét és az életét?"
Van ugynevezett altalanos ertekrend, amit az embereknek be kell(ene) tartania, ertem ezalatt, h nem tolja le a nadragjat tomegkozlekedesen, mert
1. baromira senkit nem erdekel
2. WTF???
3. nincs kedvem se latni, se szagolni a buzt...
Vagy fogjam magam es varjak a kovetkezore? Sose jutnek be melohelyre :-D
Otthon 4 fal kozott csinalja ugy, h ne zavarjon masokat.
Kezded erteni, vagy irjak meg peldakat?"
Itt ismételten az erős ferdítés csúszik ki belőled, egyszerűen képtelen vagy értelmezni a különbséget a szabad akarat és a társadalmi normák valamint az együttélés íratlan szabályai között, bár az általad leírt példa már btk érintettségű.
"Kina? Inkabb Korea!"
Ennek jobb lenne ha utána olvasnál, de lentebb már linkelték a hírt. Ha kötekedni akarnék megkérdezném, hogy észak vagy dél Korea...
"Ki fog figyelni?"
Mondjuk a szulok, akik azt latjak, h a 10eneves gyerekukkel nincs normalis emberi kapcsolatuk, mert kiakad es visszamegy a szobajaba jatszani egesz nap. A tobbi "felnott" meg ahogy jelenleg is, akiknek karos fuggoseguk van, vagy figyel ra a csalad es megprobal segiteni, vagy ha nem engedi, akkor igy jart."
Aha szóval a gyerek vette magának a gépet...normális emberi kapcsolat?!? Iskola, szocializáció, na ezeknek pedig megint semmi közük a játékfüggőséghez. Bár lehet hogy haverokkal barátokkal versenyeznek egy egy játék kapcsán és a szocializáció és a normális emberi kapcsolatok része. A család pedig ne segíteni próbáljon hanem nevelni mert az a dolga. Amúgy függőség kapcsán behozni a kiskorúakat megint csak erős csúsztatás volt és hangulatkeltés.