• gforce9
    #47
    "eleve kizárja azt, hogy az anyagi világ felettit megismerje"

    A tudomány a létező jelenségeket vizsgálja. A nem létező jelenségeket értelemszerűen nem tudja és nem is akarja boncolgatni. Az a hit területe. Ha valaki ezt akarja vizsgálni, ő dolga.

    Attól, hogy kijelenti valaki, hogy szárnyas lovon ment a mennybe vagy épp szétválasztotta a tengert vagy szellemet látott vagy bármi egyebet attól az nem válik létező jelenséggé. Nem válik tudományos állásponttá és főleg nem kutatandó területté.

    Egyébként is, ami jó vagy rossz történik a világban bárhol az az emberek műve, nem felsőbb erőé. A jót és a rosszat is az ember műveli, meg mindent, ami ezek közé esik valahová.

    De ha mégis lenne olyan jelenség ami természetfelettire utal, azzal a tudomány foglalkozna egyértelműen. Új kutatási terület lenne. Az, hogy te úgy gondolod, hogy a tudomány kizár bármit, az téves álláspont. A tudomány nem zár ki semmit. Viszont foglalkozni csak azzal tud, ami kutatható jelenség és nem fog foglalkozni egyetlen komoly kutató sem olyannal, hogy energiacsakra meg egyéb baromságok, amely jelenségekre pontosan nulla bizonyítékot tudnak a híveik felmutatni. Ez a tudomány és minden józan ember számára tökéletesen egyenértékű az esti mesével. A valóságalapja is pontosan ugyanannyi.


    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2018.01.03. 16:52:35