• wraithLord
    #7
    "Tudtommal ez nem egy kötelező szolgáltatás, szóval nem muszáj használni, ha nem akarsz feltölteni képet, nem töltesz fel."

    Éppen ezért furcsa. Ez _elvileg_ egy viccszolgáltatás, kár hogy nem mindjárt retinaszkennt, ujjlenyomatot, a létező 29-féle vércsoportot, vöröscsontvelő mintát stb. kérnek az azonosításhoz... csak hogy megnézhessek pár spam hirdetést, néhány híroldal és nonprofit szervezet fb-s hírfolyamát, meg a csomó idióta marhaságait. Röhej. (Amúgy chatre és ahogy írtam, néhány subscription posztjai miatt használom, de bármikor le tudok róla mondani, ahogy most is.)

    Ez már kb. ilyen kategóriának tűnik:

    "What Orwell failed to predict was that we'd buy the cameras ourselves, and that our biggest fear would be that Nobody was watching."

    A Facebook egy maszek celebgyár, ahol bárki híres lehet a pitiáner hülyeségeivel, és ahogy az ábra mutatja, annyira mindennapivá vált, hogy boldog-boldogtalan szanaszét tolja a szelfijeivel a netet, hogy már fel se tűnik, ha egy random önjelölt valaki személyazonosság igazolása céljából kéri azt.


    A botokat meg az account törést olyan teszttel is ki lehet szűrni, amit akkor tolt párszor az orrom elé a FB, amikor külföldről akartam belépni. Az accountommal kapcsolatos fotókat, ismerősöket kellett értelmeznem, azonosítanom, megmondani róla valamit, és ha egy választ elrontottam, nem engedett be.

    Persze ettől még lehet valakinek több accountja, azt nem szűri ki, de ha jól tudom, ez nem egy hivatalos rendőrségi vagy bármilyen hatósági nyilvántartás, hanem egy szimpla "közösségi oldal", kényelmi szolgáltatás. Legközelebb mi lesz, kitalálják, hogy mi van, ha valaki nem az igazi nevét használja, és be kell nekik szkennelni a személyidet? ;D (Amit persze csak botok megvizsgálnak, és azonnal törölnek... :D)