• HUIrnok
  #2
  Így a cikk alapján egy nagyon összetett gondolatsorozat mereng bennem.

  Ha még gondolkoznának a gazdaságosságon, akkor úgy csinálhatták volna ezt meg, hogy van egy X mennyiség a valutából. Mondjuk 100.000 milliárd. Oszt ez áramolhatna a felhasználók között, ami egy félig zárt rendszerben tartja a valuta egészét. Oszt csak a bányászat és a spekulációmentesség mentén haladva lehetne további fejlődési lehetőség után kutatni, hogy az alkalmazói mégis hogyan juthatnának hozzá tisztán.

  Ez persze már a Bitcoin (BTC) 21.000.000 darabos limitjével már kivan vitelezve. Csak itt mondjuk nem osztanám tovább 100 milliomod alá, hanem csak egész összegeket hagynék.

  Lenne egy mindenki számára elérhető lehetőségsorozatok összessége, amit aztán a gépeink segítségével egy szabad algoritmus megvizsgálna és igazolhatóként tekintené, ha minden a zöld sávban ment végig. Így kérhető lehet a pénz. Mondjuk videónézés, kérdőívezés vagy bizonyos megkötésekkel egy kiválasztott játéknak a végig vitele stb. Az elvégzett munkát követően egy random összeg járna az illető "számlájára", amely csak valós pénzre volna átváltható.

  Ezzel persze megszületne egy pár új problémasorozat is, amit szintén meg kéne vizsgálni, mint amely a botok és végfelhasználói miatti csalást zárná ki.

  Ennél nagyon hiányolom az együttműködést. Nem nagyon látom a magánszektorban és az állami szektort úgy, hogy bármilyen józan értékelést is végezne ilyen megoldás kapcsán.
  Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2017.11.27. 13:45:41