• Agyturbinikusz
    #52
    Erre epul a kapitalista piramisjatek, eddig rendben. Gondolj bele, ha Senki nem fog dolgozni a vegen(vagy nagyon minimalis) akkor honnan lesz az alapjovedelem? A gepeket adoztatod? De azok nem fogyasztanak olyan ertelembe ahogy az ember.
    Vagyis ahogy irtad a fogyasztas gatjava kell elolepnie, de ez is csak egy atmeneti allapot.
    Egy pelda a 1995-bol ha jol emlekszem a KFORCE Taszaron allomasozott.
    A lenyeg a magyarok bementek az ebedlosatorba, es mindent vittek amit tudtak, az amcsi katona bement megebedelt, max magaval vitt egy csokit vagy narancsot es tovabb ment.
    Egyszer el fog jonni ez is mert mi ertelme stocolni otthon mindent, ha gyakorlatilag nincs erteke? Mert mindenkinek van. Itt a hiba a kapitalista kozgazdasagtan alapjaval, az Embernek csak addig ertek mig Tenni kell valamit a megszerzeseert. Ha minden van korlatlanul(ugy latszik mert ugye korlatlan nincs) akkor NEM ertek! Ha nem ertek akkor minek fizetni erte? Akkor minek a penz? Ezert irtam el kell hogy veszitse az erteket a penz. Ehhez szukseg van egy kb vegtelen energiaforrasra ami ingyenesse teheto a tobbi jon vele.

    Tudom ez komcsisan hangzik, de mindig eszembejut valami, az igazi kommunizmushoz egy tulfejlett kapitalizmuson keresztul vezet az ut.
    Nem vagyoks kommunista, inkabb ugy mondanam ezt latom egyenlore mint realis lehetoseg, a Tobbi tudjuk hova visz, es milyen kovetkezmenyei vannak, vagyis bizok benne, hogy valami ilyesmi fog bekovetkezni(Nem osszekeverni a kommunizmust az onkenyuralommal). Persze ez most csak egy lazaalom...es lehet hibas is...Az ido az egyetlen dolog ami megmutatja mennyire inteligensek vagyunk, hisz ezen mulik a jovonk.