• kvp
    #5
    "Nyilván akkor is, amikor a nagyon kifinomult privacy-aware user lekapcsoja a wifikét, vagy kiveszi a SIM kártyát. "

    Az androidos telefonok helyzetmeghatarozasi leirasaban (amit le kell okezni elso hasznalat elott) benne van, hogy a cellainfokat tovabbitja. A cellainfok begyujtesenek megakadalyozasahoz le kell kapcsolni a veszhelyzeti (112-es) hivas lehetoseget. Altalaban ehhez eleg repulesi modba kapcsolni a keszuleket, ami kikapcsolja a gsm modemet. (ez meg torvenyileg kotelezo sok orszagban)

    A tovabbitas kiiktatasahoz eleg a google play services-t kiiktatni, ami az osszes goggle alapu szolgaltatast es play store-bol telepitett alkalmazast hasznalhatatlanna teszi. Az open source android-ban ezek a szoltaltatasok es programok alapbol benne sincsennek, tehat egy sajat forditasu android biztosan tisztan indul.

    Raadasul ezeket le is irjak ket helyen, a telefon telepitesekor es a helymeghatarozasi rendszer elso inditasakor. Mindket alkalommal el kell fogadni a felteteleket, egyebkent a) nem is telepul a telefon szoftvere b) nem indul el semmilyen google szolgaltatas.

    ps: A cikkhez annyit, hogy egy holnapon sem adunk meg olyan adatot amit utanna megsem akarunk elkuldeni, mert ha beirtuk, akkor az mar el van kuldve.