• Astrojan
    #180
    Nem, a fotont nem a gravitonszél hajtja, a fotont egy graviton pár működteti, egyetlen graviton pár a motorja. A foton 4 részecskéből áll, ebből kettő graviton.

    Ha egyik irányból sokkal kevesebb gravitonsugárzás érkezik (kifelé a neutroncsillagból) akkor kezd fújni a gravitonszél, fekete lyuk esetén az eseményhorizonton történetesen c sebességnek megfelelően, ami annyit jelent, hogy éppen megállítja a kifelé tartó fotont. Mert a szél befelé fúj. Mindig.

    Tehát, megy egy vitorlás hajó aminek saját motorja is van ! A hajó így a motoros hajtással megy c-vel. Ha most ráadásul egy c sebességű szél is fújja akkor a haladási sebessége 2c lesz, persze csak az analógia kedvéért.

    Ha ez a szél szembe fúj (mert a foton kifelé akar menni) akkor a hajó sebessége 0 lesz, nem megy sehova, ott áll.

    Ha egy folyón c sebességgel megy egy hajó de a folyó éppen c sebességgel folyik vele szembe, akkor a partról nézve a hajó nem megy sehova. Áll. Pedig küzd mint az állat.

    A sugárzás a hasadat is nyomja csak a másik oldalról is pontosan ugyanakkora a sugárnyomás, így az eredő nulla. Csak lefelé van különbség. Mindig az eredő erő számít, azt érzékeljük.

    Egyébként nem a hasadat nyomja hanem a protonokat és az elektronokat, ezek pedig nem roppannak össze. Ha a hasadat nyomná az baj lenne, mert összeroppantana.

    Bátran megkérdezheted ennek a szerencsétlennek a kérdését, SODRAAS már elmagyarázta neki, de hiába, mert nem tud olvasni. Ha csak fele akkora esze lenne mint amekkora szája van akkor nem nyomulna ennyi ökörséggel. Ráadásul ilyen pofátlanul.