• Macropus Rufus
  #35
  Actros egy feltöltés 2000km (de lehetne más is, mindegyik kb. ennyit megy)
  Tesla kamion egy feltöltés 800km

  ""800km-n végig képes a max. teljesítményét leadni?"
  igen itt rosszul fogalmaztam. Nem a motor, hanem az aksi. Amikor merűlnek csökken a kivehető kraft. Csökken a motor nyomatéka. Ez kb. olyan mind ha a benzin tank ürülésével csökkenne a motorunk teljesítménye is.
  Igen talán a kamion sem bírja a szétpörgetést :) viszont a maximális nyomatékát azt 2000km át folyamatosan is le tudja adni megállás nélkül. Ha az aksi nem képes a 800. kilométer végéig biztosítani a krafot akkor az nem jó.

  "Azt tudod, hogy a belsoegesu motoros jarmuvek fogyasztasa es ezzel a hatotavolsaga is csak elmeleti."
  igen tudom. Ezért nem kellene ilyen marhaságokat közzé tenni. (ide tartozik a kocsi fogyasztása / káros anyag kibocsájtás és társa is)

  "Mas kerdes, hogy a szallitmanyozasi cegek nem Pista bacsi a harmadik emeletrol, hogy vallvonogatva tudomasul vegyek, hogy nem mondtak nekik igazat a hatotavrol/fogyasztasrol, es valosagban 20% difi."
  Ezzel teljesen tisztában vagyok 14 évig dolgoztam szállítmányozó cégnél.
  Éppen ezért nem kellene 800km magyarázni amikor az nem lesz soha annyi.
  2000km-t a kamion 40t teherrel megy el (ez nem prospektus adat. Nálunk ez napi szinten történik). Ez a kocsi 800km-t fog megtenni rakomány nélkül. Sztem nincs benne akkora erő, hogy 40tonnát rángasson 800km-en át. De lehet tévedek, és nagyot fog nyúlni az arcom, de egyenlőre az a helyzet, hogy egyik villany autó sem éri el a névleges hatótávolságát és többnyire még 20%-on belül sincsenek. Ez a kamion sem fog 800km menni. Max. 600-at. Vontatmány nélkül.

  Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2017.12.01. 12:49:49