• NEXUS6
    Szerintem nagyjából én is ezt írtam ;)

A VR-nál meg azt nem igazán tudod kiküszöbölni, hogy amikor felteszed az egyensúlyszerved csak néz és széttárja a kezét. Mivel a szemedből és a félkörös ívjáratokból ellentétes infó érkezik az agyad erős idegrendszeri behatásra, mérgezésre tippel. Ezért aktiválja az ilyenkor szokásos eljárást vagy is berókázol. Ezt a mechanizmust tudtommal sem az űrhajósok, sem a tengeribeteg/buszbeteg, sem a részeg embernél még nem igazán tudták hatékonyan elnyomni. Attól, hogy csinálsz egy jobb paraméterű technológiát a hatás nem fog csökkenni. Ezt nagyon senki nem látta előre, hogy ez bizony jelentős hátráltató tényező a rendszer elterjedésénél.

A robikocsi végső formájánál mondhatni erős hátráltató lehet a piacon, hogy csinálunk egy 5. szintű eszközt, ami a júzer helyett él. Nem segíti, nem támogatja a helyes döntésben, nem csökkenti a rá háruló terhet, hanem gyak helyette él. Ezért nekem erős tippem, hogy a 4. szinten ez a dolog meg fog állni. Az 5. szintű robottaxik meg pont olyan elterjedtek lesznek, mint most a taxik.

Mindezzel együtt persze a közúti közlekedés biztonsága jelentősen javulni fog, ahogy most is az a trend, de soha nem lesz olyan, mintha az 5. szintű robikocsik általános és kötelező bevezetésével gyak "megszüntetnénk" a közúti közlekedést és átalakítanánk perszonalizált személyszállításra.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.11.20. 22:37:54