• Mike111
  #11
  Mire elég a 6-12 hónap: nem hiszem, hogy túl sok mindenre. Ez kb. a szalagon dolgozó munkásnak megfelelő programozói szint. Magamból kiindulva a többéves egyetemi képzés is belépő szint a junior kategória aljára, ami azt jelenti, hogy az elméleti alapok elvileg már megvannak és innentől lehet építeni rá a gyakorlati tudást, elkezdeni a tapasztalat szerzést.

  Most komolyan, ki jelentkezik ilyen 6-12 hónapos képzésre? Gyanítom, hogy elenyésző azok száma, akiknek van affinitása a kódoláshoz csak mondjuk anyagi okok miatt nem sikerült bekerülnie a felsőoktatásba. Valószínűleg többségben vannak azok, akiknek csak az elérhető fizetés lebeg a szemük előtt (persze nem junior, hanem top kategória egyből).

  Kísérleti programként csináltunk szintre hozó programot fejlesztőknek: eleve volt egy előszűrés, csak azok kerülhettek be, akiken látszódott, hogy fejlődőképesek, csak az alapok rosszul lettek felépítve/hiányoztak. Ez egy fél éves képzés volt nagycéges környezetben valós projektek alapján/naprakész tudással, hatalmas tapasztalattal rendelkező emberek vezetésével (amúgy sikeres program).

  Ebből kiindulva nem tudom (ill. sejtem) mit lehet összehozni 0-ról/előszűrés nélkül 6-12 hónap alatt. És itt megint visszajutottam oda, hogy a pályára alkalmas emberek száma korlátos a piaci igényektől függetlenül.

  Kicsit sarkítva: most ki gondolja komolyan, hogy programtervező matematikusok országa leszünk? Maximum a kódoló robotok számát emelhetjük meg, amivel addig nincs bajom, amíg nem nekem kell takarítanom utánuk...