• kvp
  #14
  "Memóriabővítés csak a csóringereknek jó, mert a hülyéje azt hiszi okosban megoldotta, miközben adott egy pofont a szarnak és sikeresen belassította egy sd memóriával a telefonját."

  A kivetheto memoria egyik nagy elonye, hogy a telefon meghibasodasa eseten egyszerubben megoldhato az adatmentes. Persze jo ha van folyamatos backup a felhobe, de ez nem mindig megoldhato es nem mindig kivanatos. Persze egy folyamatos lokalis offline backup is jo ugyanerre (pl. egy masik telefon amire folyamatosan atkuld mindent point to point kapcsolaton), de az meg dragabb es bonyolultabb megoldas.

  "Az AMOLED szép és jó, de majd akkor szeretnék olyat használni, ha pl. már nem sül be."

  Be fog. Ez az organikus fenykibocsato diodak lenyege, hogy lebontjak magukat mukodes kozben. A sajat fenyuk teszi oket tonkre. (es a direkt napfeny, de az itt nem fontos) Van ra jo szoftveres/hardveres megoldas, megse hasznalja senki. (btw. esetleg egyebkent a pixelekbe epitett memrisztoros kompenzacioval is meg lehetne oldani, ahogy eg ki a subpixel, ugy tekerne fel szepen lassan a meghajtoaramrol mukodtetett a memrisztor a fenyerot az eppen elkopo subpixel-en, kvazi analog non volatile integratorkent mukodve)

  "Ha a képernyő arányt megnövelik aminek következtében már persze nem marad semi, ami tompítanitudja leeséskor az ütést, akkor meg az a baj."

  Ha nem uvegbol lenne a felso lap, hanem lexanbol mint a gagyi kinai telefonokon, akkor karcolodna mint a fene, de leeseskor se lenne semmi baja, mert egyreszt kemeny a burkolat, masreszt elegge flexibilis, ami az alapbol flexibilis oled-del egyutt hajlana el az erobehatas soran. Szinte magatol karcos lenne? Igen. Hegyesebb targyra eses utan lennenek rajta horpadasok, bemelyedesek? Igen. De mukodne? Igen!

  Szoval szerintem telefonboritashoz hatulra a matt gumirozott bevonatu karosszeria abs lenne az idealis, a kijelzore pedig lexan. Ilyenek voltak a regi Ericsson telefonok es a hasonlo koru IBM ThinkPad-ek is. Nem csuszik az ember kezeben, nem torik el es a gumibevonat nem is nagyon karcolodik. A kijelzo igen, viszont cserebe nagyon nehezen torik.