This Land is My Land
  • mike01010101
    #6
    Érdekes, nekem bejön ez a játék. Igazi hiánypótló alkotás. Nagyon sokáig kéne gondolkoznom, hogy találjak PC-re nyílt világú, külső nézetes, fejlesztős-craft-olós, singleplayer vadnyugati játékot. Talán nincs is más. Esetleg a Gun.
    Ez még egy pre-early-access játék, de ahhoz képest már komoly tartalom van benne (meg persze bugok, optimalizálatlanságok, furcsaságok).
    Bázis építés, bázis fejlesztés, csapat építés, alapanyag gyűjtés, gyógyteák, mérgek készítése, csapdák készítése, különféle íjjak és nyílvesszők gyártása, terület elfoglalás, vadászat, állatbőr gyűjtés szépen benne vannak. Ha tovább játszod és van pár fejlesztett bázisod onnan küldheted az embereidet vadászni, gyűjtögetni, telepes, favágó, katonai táborokat megtámadni. Minden valós időben megy, ha akarsz mész velük és segítesz harcolni, hanem akkor a térképen látod mi történik. Lőfegyvereket, töltényeket, puskaport a fehérektől lehet zsákmányolni. Vannak kereskedők, a karmádtól (mennyit ölsz) függenek az árak, de nem pénz van hanem cserekereskedelem, pl. bőrökért cserélsz lőszert. A saját táboraim közt is pakolgathatom a cuccokat, az egyik tábor farkasbőrt gyűjt, a másik fát, a harmadik növényeket stb.
    Négy "osztályban" fejleszthető a karakter, (harcos, nyomkereső, törzsfőnők, kereskedő), mindenhol 6-8 skill van amit 4-5 lépésben lehet javítani (pontosabb fegyverek, több cucc cipelést, élesebb szem stb, a szokásos). A játék nagyon szűkmarkú az xp-vel, legalábbis nekem lassan fejlődik a karakter, pedig sok minden kéne mert nehéz a játék.
    Egyébként pontos fejlövéssel egy lövés elég a nyíllal, testre tényleg több kell.
    Volt olyan hogy 15 harcost küldtem egy nagyobb telepes táborra ahol voltak vagy 20-an. Jó nagy csata volt. Simán el lehet veszíteni az egész törzset egy meggondolatlan támadás alatt. Meghalni nem lehet, a kinyír valaki akkor csak visszakerülsz a táborodba és elveszíted a nálad lévő összes cuccot (amit a táborban tárolsz, az megmarad) mondván "kiraboltak" viszont ilyenkor új feladatként megjelenik, hogy állj bosszú xy-on és jelzi a térképen hol az illető aki kinyírt.
    Ha medve nyír ki akkor nem veszíted el a cuccaidat. Medve, szarvas, őz, farkas, nyúl, bölény, vadló amikkel eddig találkoztam.
    A térképen a meglévő bázisok közt lehet teleportálni, a térkép tényleg hatalmas.
    Végülis a játékmechanizmus az kicsit assassin creed-es, (egy területen ki kell takarítani az összes telepes tábort elfoglalni az erődöket és akkor az a terület vissza lett szerezve a fehérektől.
    Ha egyedül mész, akkor a lopkodás a legjobb megoldás, be lehet osonni a táborokba és megmérgezni a kaját az asztalon, eloltani a tábortüzet, puskaport szórni rá és mikor újra meggyújtják robban, alvó embert csendben meg lehet ölni.
    Én tényleg ígéretes játéknak tartom, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.