• Skylake
    #9
    Nagyon érdekes kérdés még, hogy kiskorúak esetében, akik nem rendelkeznek ügyfélkapus azonosítóval, ennek hiányában hogyan lehet az online felületen beállítani a különböző önrendelkezési szabályokat.

    3 szint van:

    - alapértelmezett beállítások a felsorolt kategóriákban – kussolsz, örülsz;
    - a korábban felsorolt kategóriák szerint egyenként állítgatod globálisan a hozzáférést, mínusz minden más kategória esetén engedélyezett a hozzáférés;
    - a korábban felsorolt kategóriák szerint, azok részleteiben sz*rakodsz a hozzáférés megadásával, mínusz minden más kategória esetén engedélyezett a hozzáférés;
    - teljes tiltás (elvileg mindenre). – eseti engedélyadás: ennek a funkciónak kéne defaultnak lennie.

    Én családtagjaim esetében teljes tiltást fogok beállítani, eseti engedélyadással. Itt kiválasztható a doki listából, és a hozzáférés időtartama. Ez is egy nagy kalap sz*r ebben a formában, hiszen ott prompt, a betegrendelésen kellene ezt egy valamilyen fizikai azonosítóeszközzel párosított autentikációval lehetővé tenni. De legalább beletettek ilyen funkciót.

    Amúgy a naplózás első látásra tényleg elég korrektnek tűnik, minden aktivitás, amit állampolgiként csináltam loggolva van – de nem biztos, hogy minden tétel bekerül a log-okba, maffiaállamban ezt nem lehet biztosra venni ilyen értékes szenzitív adatok esetében. És mivel ezek igen nagy értéket fognak a jövőben képviselni, tehát a kormányzatnak érdeke lesz értékesíteni ezeket, illetve általában hozzáférni ezekhez csak a mi az érdekünkben, szerintem egyetlen beállítás a megfelelő: a teljes tiltás eseti engedélyezéssel.