• Skylake
    #5
    A súgó tartalmát is idemásolom:

    "BELÉPÉS

    A belépés az Ügyfélkapun keresztül történik, ezért rendelkeznie kell ügyfélkapus azonosítóval, valamint meg kell adnia a TAJ számát. Ekkor léphet be a rendszerbe, ahol mindenki kizárólag a saját egészségügyi adatait láthatja. Amennyiben mégsem tud belépni, kérjük, fáradjon be bármelyik Kormányablakhoz, és kérje meg az ügyfélkapus regisztrációjakor felvett, valamint a TAJ számához rendelt adatainak egyeztetését, mert amennyiben bármilyen apró eltérés mutatkozik ezek között, a rendszer nem biztosít belépési lehetőséget Önnek.

    DIGITÁLIS ÖNRENDELKEZÉS

    Az ÖNRENDELKEZÉS fül alatt kérhet értesítést, ha Önnel kapcsolatos adat vagy dokumentum kerül majd a rendszerbe. Nyomon követheti, ki és mikor, milyen adatának, dokumentumának megtekintését kérte a rendszertől. Módjában áll önrendelkezni is az EESZT-be kerülő adatainak és dokumentumainak hozzáférhetőségéről. A felület használatához kérjük, nézze meg a Mi ez? -re kattintva olvasható súgót.

    NYILVÁNOS KÓDTÖRZSEK

    A NYILVÁNOS KÓDTÖRZSEK fül alatt a jelenleg használatban levő nyilvános kódtörzseket érheti el. Az egészségügyi ellátásban számos adatot használnak, melyeket közhiteles, illetve közcélú kódtörzsekbe rendeznek. Nehézséget okoz, hogy sokszor a közzététel módja nem egységes, lekérdezésük törzsenként eltérő számítástechnikai megoldást, gyakran kézi adatkezelést igényel, az eltérő közzétételi formátumok miatt a feldolgozás és az igénybevevő alkalmazásokon belül a reprezentáció egyedi. Ugyanarra a fogalomra gyakran eltérő formátumú és értékkészletű törzsadatot használnak. A törzsváltozatok érvényességi tartományának megadása sem egyezményes formában történik, és azok hatályossága nehezen nyomon követhető. Ezért az EESZT-ben egységesen tesszük elérhetővé a több egészségügyi szereplő által is használt kódtáblákat, kódtörzseket és nyilvántartásokat, amik idősorosan jelennek meg, és akár hitelesítési dokumentummal együtt tölthetőek le.

    SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉS

    A Kormányablakok ügyintézőinél ügyfélkapus regisztráció nélkül, személyesen is elérheti ugyanazokat a szolgáltatásokat, amiket ez a portálfelület biztosít."