• molnibalage83
    #371
    El vagy tájolva. Ennél sokkal nagyobb és sokkal teherbíróbb épületek is készültek. A piramis egy kurva egyszerű szerekezet. A saját tömege akkora, hogy szélterhelése kvázi nincs, hasznos térfogata szinte semmi. Egymásra kúrtak egy rakás követ addig, amíg a saját súlyok alatt nem roppanak össze. Ma egy ekkora épületet töredék mennyiségű építőanyagból meg lehet oldani. Javaslom nézd már meg a völgyzáró gátakat... Hatalmas méretűek és üregesek. Egyébként meg nincs igény piramisra. Felhőkarcolóra és völgyzáró gátra meg van.

    Nukleáris anyagok tárolásához meg olyan geológia képződmények ideálisak, amik vízzáróak, stabilak évmillió éves léptékben. Van ilyen sok. Na nem mintha az többrétegű kapszulába és üvegesített tartályba zárt hasadóanyag vízoldékony lenne...

    Kb. akkor sem történne semmi, ha a hasadóanyagkat az óceánba kúrná az emberiség, cask azért nem tesszük, mert akkor sipákolna sok hülye, de azzal tökéletesen elvannak, hogy műanyagokkal és azok mikoszemcsékké bomlásával is csesszük szét az ökoszisztémáat az óceánban... Miközben több atomreaktor van a tenger fenekén és senki nem tudnám megmondani, hogy hol mert nem mérhető a sugárzásuk, annyira kicsi és olyan mélyen vannak.

    Ez az epic a történetben...