• defiant9
    #708
    A térgörbület teljesen a gumilepedő mintájára működik, csak egy dimenzióval feljebb. El lehet képzelni hogy egyenesen mozogsz de amin mozogsz az egy másik dimenzióban görbe (ahogy a motoros kaszkadőr is egyenesen halad a gömb belsejében de oldalról egy 2D-s perspektívából szemlélve köröz, így halad a föld is egyenesesen a téridőben.

    Ha nincs szingularitás akkor milyen térrészben helyezkedik el az a tömeg ami a BH gravitációs terét létrehozza? (ha nem válaszolsz akkor lyukas az elméleted)

    Tudod mit, ha nem tudsz elszakadni a föld mérettől akkor legyen. Annyival spékeljük meg hogy a föld mögé(a megfigyelő szemszögéből) beragasztunk mégegy földet (ezzel a gömböt elkezdjük hengerré alakítani). Mindegy milyen távol vagyok attól még pontosan ugyanolyan szög alatt fogom kapni a gyengített sugarakat. Azonban minél több földet tapasztok be egymás után annál inkább csak azok a sugarak dominálják az erőhatást amelyek sok földgolyón áthaladtak (ergó amik éppen alulról érkeznek). Az 1000 földön áthaladó graviton nyalábnak kb. 2000x nagyobb a hatása mint mondjuk a 45 fokos szögben érkezőnek, ez utóbbiakat így ki is vehetőek a közelítő képletből. Azon néhány gravitonnyaláb marad releváns ami majdnem a teljes 1000 föld átmérőn áthaladt mialatt folyamatosan 1000-ed erejűre gyengült. A gond hogy ez semennyit nem erősödött vissza azóta hogy áthaladt az első földgolyón, tehát az első földgolyó gravitációja direktben hat rád, függetlenül a távolságától.
    Fogd már fel végre hogy ha nincs visszatermelődés akkor a gravitonjaid szépen elfogynak (amennyiben ez a felvetést ignorálod akkor újabb lyuk marad a rendszereben)
    Amennyiben ez a két kritikus hiba továbbra sem kerül megmagyarázásra akkor részemről lezártam a beszélgetést, aki elereszti füle mellett a kritikát azzal nem lehet érdemi vitát folytatni :)