• dyra
    miért kell mindig idejönni a Linux-al? Bakker én Desktopon 2004-óta valamilyen Linuxot használok, Mandrake-kel kezdtem sokat Suseztam majd Ubuntu és pár éve Lubuntu. Nekem nem probléma ezen "fejlesztek" is de ennyi idő alatt sem tudtam megszeretteni az asszonnyal, a gyerekeim még az sem tudják mi fut a gépükön. A cégnél ahol melózok látom, hogy elég jelentős számú userenek már az probléma ha megszokott desktopja megváltozik, átmegy egyik ikon a másik oldalra stb.. A linux-nál meg még mindig mágia van parancssor előbb utóbb bejátszik aki komolyabban használni akarja. A legtöbb fórumon kockák osztják az észt , hogy a Google a barátod és pökhendien nyomatják a vakert. Ezzel szemben a Windowst már egy 10 éves ember is feltelepíti a gépére pláne a 10-et az már ha van net a drivereket is leszedi magának, ezzel szemben ha a Linux amit futatasz nem ismer fel valamit akkor lehet az úgy is marad. Egyszerűen nem versenytársa a desktop Windowsnak a desktop Linux. Kevés rá a jó alkalmazás, nincs rá MS Office főleg az Excel. És nincs rá normális támogatás sem. A Chrome majd tud valami változást hozni de a Linuxok lassan harminc éve nem tudják leváltani a Windows-t ha eddig nem sikerült eztán sem fog.