• NEXUS6
    #24
    Vagy mit mondok annak, akinek Magyarországon elverte a jég a szőlejét, vagy USA-ban elvitte a hurrikán/tornádó a teheneit, Ausztriában a lavina a házát.

    Szíriában 1960-ban 4,5 millió volt a lakosság nagysága 2010-ben 20,7 millió, eközben az átlagos havi csapadék (sorry csak ilyen adatot találtam) 45 mm-ről leesett 42-re. A gabona termés is 4X-re nőtt, de az aszályos időszakok súlyosabb hatásúak értelem szerűen (azok 10 évente addig is voltak). Mi a fontosabb az, hogy 4X-esre nőtt a lakosság, ráadásul külső erők háborút indukáltak, vagy hogy pár mm-rel visszaesett a csapadék mennyisége? OK, nem segítette a helyzetet aláírom, de nekem ez egy kicsit Móricka-effektusnak tűnik.

    Afrikában detto ugyan ez a helyzet, de Szíriában legalább már csökkent a népesség növekedés ütem az iskolázottságnak, városi/nyugati kultúra elterjedésének köszönhetően. Ugyanez Afrikában neccesebb, mert a nyugat Afrikát lerabolja, az egyenlőtlenségeket, a szegénységet fenntartja (legalább is hozzájárul) így a népesség nem tud a következő, kevésbé növekvő demográfiai szakaszba lépni. Amellett, hogy Afrika egésze átlagban a műholdas felmérések szerint zöldül, több a csapadék és a növényzet!

    Végül jössz az aduásszal, hogy minmeghalunk, mert szemét mocskos emberek vagyunk, akik leraboljuk a Földet.
    Igaz lehet. Én is ezt mondom.
    De akkor az annak a következménye, most meg médiakampányban felfújt klímaváltozásról van szó, ami sokkal fontosabb környezeti problémákról tereli el a figyelmet, pl. a tengerek állapota és a levegő szennyezés. Ezek emberek milliói halálát okozzák már ma is évente. Szemben a klímaváltozással.
    A CO2 nem mérgező, az valójában az élet gáza, azt asszimilálták a légkörből a növények, annak a szénatomjai vannak benned is! A következő horor vegyület mi lesz? a Víz!?
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.10.18. 17:29:29