• NEXUS6
    #22
    "Ezért mindenki, aki nem az hiszi amit te, az csak valamilyen jelzővel ellátott hibbant ember lehet."
    Őöööö, szerintem ezt nem én, hanem te gondolod!
    Az ellentétes álláspontot nem, csak azt nézem le némileg, aki vitába bocsátkozik, de nem képes érvelni, hanem személyeskedik, acsarkodik, most éppen ezzel a hsz-eddel szépen te is bele csúsztál ebbe a kategóriába attól tartok. Ráadásul nem is először. És ha hasonló stílust veszek fel tükröt állítva sem veszed észre magad.

    "a klíma háborút elvesztettük" ha ez alatt az internetes fórumokon nyújtott teljesítményedet érted, akkor mindenképpen egyetértek veletek! XD

    A klíma változás létező dolog, mint ahogy mindíg is létezett, de mint azt már 1000X megvitattuk, az ismert és kezelhető fertőző betegségekben, a környezetszennyezés következtében, a háborúk a szegénység miatt valóban emberek milliói, 10 milliói halnak meg évente, ugyan ez a klímaváltozásról nem mondható el. A klímaváltozás üteme messze van a tervszerűen kezelhetetlen, katasztrófális szintttől és ha paleoklimatológiai adatokat nézünk, még csak nem is egyedülálló. Az, hogy milyen intézkedéseket kell hoznunk a kompenzálására még kérdéses, de konkrétan esettanulmányként akár egyetlen országra, városra lebontva én még ilyet nem láttam, se az áldozatok becslésére vonatkozó adatokat, ha ezeket nem tesszük meg. Az IPCC jelentések is elég homályosan ellentmondásosan fogalmaznak.

    Mondj kérlek konkrét adatot, hogy mi pl a becsülhető áldozatok száma a legrosszabb esetben, érdekelne. (A minmeghalunkon kívül).

    Régen egy civilizáció sokkal kiszolgáltatottabb volt mint manapság, pár városra terjedt ki jóformán, regionális változások alapvetően fenyegették a létét, minimális erőforrás állt rendelkezésre, magas gyermekhalandóság, éhezés ezek általánosak voltak. Ezt ha megterhelte egy regionális klímaváltozás, akkor sajna jöhetett 1-2 rosszabb év, ami ezeknek pont elég volt a pusztuláshoz. Manapság az emberiségnek sokkal nagyobb a mogástere ugyan az a lokális hatás nem pustítja el a helyi közösséget.

    És amit ugye szokás nem figyelembe venni, sőt tagadni, hogy a klímaváltozás hatása sok területen akár pozitív is lehet. Akár globálisan egy zéro vagy akár pozitív veszteség/nyereséggel is számolhatunk, de ezt ugye "tudománytalan" vizsgálni, mert nyilvánvalóan minmeghalunk! XD