• overseer-7
  #9
  Elmondom mi a véleményem nekem.

  Nekem is ugyan ez a véleményem amit mint itt előttem írták.
  De még hozzátenném azt, hogy kurva könnyen meg menthető még a bolygó.. nem kellene nekünk hangyáknak, kisembereknek extra munkát elvégeznünk, sem anyagilag hozzájárulni.

  Egyszerű elhatározás kérdése lenne, egy döntés, konszenzus. Ez a hatalom megfelelő magas helyén lenne meghozva és utána szisztematikusan végre kellene hajtani.

  Energia rengeteg van ami nem szennyezi a bolygót.

  Ott van a hihetetlen, felfoghatatlan mennyiségű föld alatti hő, geotermális, ami közvetlenül atomenergia gyakorlatilag.
  Ez az energia úgy is kárba vész, radiációval az űrbe sugárzódik.. miért ne foghatnánk fel csak egy nagyon kicsi részét, de ami viszont minden energia éhségünket kielégítené.

  Ott van még a tenyésztő atomreaktor, ami a gyakorlatban is tökéletesen működik.
  Atombombát gyártanak vele.. az ahhoz való megfelelő üzemanyagot.
  A tenyésztő reaktor lényege az, hogy az eljárás során, miközben plusz energiát termelsz, a rendszer további üzemanyagot is létrehoz, amit szintén energia termelésre lehet fordítani. Mintha lenne egy autód, amivel minél többet mész, annál több benzint tudsz belőle kicsorgatni.
  Valóra vált álom lenne, ha ezek a technológiák, nem az atombomba üzletben működnének, hanem mondjuk olcsó és kifogyhatatlan energia forrás háttere lenne a világ számára.

  Ott vannak még a solar farmok is, persze nem a drága és alacsony hatásfokú napelemes megoldás a jó.. itt is a rosszabbat és a drágábbat választjuk.. olyan okosak vagyunk.
  Félvezető nélkül is lehet energiát kivonni napkollektorokkal és szerves rankine ciklussal, amiket úgy lehet telepíteni mint egy padló burkolatot.

  Az óceán amit a nap melegít.. annak felszíne és a mélyebb rétegei között hőkülönbség van. Mélyebben 2-3 c fokos, míg a felszíne 25-30 fokos is lehet az egyenlítő közelében.
  Erre a hőkülönbségre rá lehet csatlakozni egy nagy nyomású, hidrogén gázzal (mint munkaközeg) működő hőerőgéppel. Amivel szintén korlátlan mennyiségű, kifogyhatatlan és nagyon nagyon olcsó energiát lehet előállítani.

  Ezek csak azok a megoldások, amik már tesztelve vannak, kipróbálva vannak. Működőképesek. Már semmit nem kell hozzá feltalálni ahhoz, hogy működjenek. Akár holnap is felépíthetőek lennének..ha..

  De ezt nem tesszük meg. Mert valakik, azok akik a megfelelő hatalommal rendelkeznek ebben az illetékességi körben, úgy döntöttek, hogy ezzel ne foglalkozzunk és menjen minden a régiben.