• kvp
    #12
    A klimavaltozas elleni kuzelemmel ket gond van. Egyreszt anyagilag nem eri meg annyira a nagytokeseknek hogy barmit is tegyenek hiaba lenne 1001 alternativ technologia, Masreszt igazabol mar elkestunk, ugyanis a szennyezes merteke jopar eve tullepte 2 fokos valtozashoz megengedheto maximumot es azota csak nott az eves szendioxid kibocsatas.

    Gyakorlatilag ma ott tartunk, hogy a legkorbol kellene kivonni a szenet, amihez meg tobb energia kellene, amit raadasul 100%-ban szendioxid kibocsatas mentes technologiaval kellene eloallitani. Ennek ertelemszeruen akkor erdemes nekiallni, amikor mar minden szendioxid termelo energiatermelesi technologiat levaltottunk (eromuvek, ipar, kozlekedes, futes).

    Ahogy most kinez a helyzet a nagytokesek tobbsege mar eldontotte, hogy csak akkor fognak folgalkozni azzal, hogy az emberiseg maradek resze (tobbsege) es a foldi bioszfera ne fulladjon meg, ha lesz ra egy nagyon olcso megoldas. De ha sikerul addigra kivaltani a munkasokat gepekkel, akkor lehet inkabb hagynak minket megfulladni, mivel egyszerubb es akkor eltartani sem kell 10 milliard munkanelkulit. Eleg eros ellenerdekeltseg van a vilag javait birtoklok es a lakossag maradek resze kozott es sajnos ezen a szinten mar a gazdagabb kozeposztaly nagyresze is a feleslegesek kozze tartozik.