• Skylake
    #7
    De ennek meg is kell történnie. Az emberiség ki fogja próbálni ezt is: végül is szükségszerű annak reality test-je, hogy mi történik akkor, ha informatikai technológiát emberi kapcsolatfenntartás céljára alkalmazunk. Az emberiség ki fogja próbálni, megszerzi mindenki önmaga ezeket a tapasztalatokat, és az élet megy tovább generációkról generációkra.

    Kicsit arra hasonlít ez, hogy az első vh. előestéjén a katonák és hozzátartozóik ünnepnapnak, ünnepélynek tekintették, hogy katonavonatuk indul a határhoz, ahonnan Párizs vagy Berlin felé vezet az út. "Ausflug nach Paris", kirándulás Párizsba - ülnek a vagonban a katonák boldog mosollyal, mintha valami kirándulás lenne. A bevonulókat ünnepelték, az emberek örültek, hogy a hadüzenetek váltása megtörtént.

    Ezzel szemben ma, az első és az utána következő vh.-t követően körülbelül mindenki tudja itt Európában, hogy az ilyen Ausflug-okból semmiféle öröm nem származhat, és el kell kerülni az ilyen kataklizmákat. Noha te és én nem éltük át ezeket a tapasztalatokat, általánosan a kultúránk része lett.

    Pontosan ez fog történni az előzőleg említett technológiákkal: megismerkedünk, alámerülünk, majd ennek hátrányait érzékelve elsajátítjuk azt az egyensúlyt, társadalmi szinten, amely számunkra, emberileg a legmegfelelőbb. Most a megismerkedés, alámerülés szakaszánál járunk, és fogunk járni még minimum 10 évig. Ezt követően lesz az az időszak, amikor megtanuljuk újra, hogy a személyes jelenlét milyen nagy erő, és mennyire nem váltható ki technológiai eszközökkel.