Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
  • TokraFan
    #910
    Én konkrétan nem titkolom, soha nem is titkoltam el, hogy ateista vagyok. Éppen ellenkezőleg!
    Megjegyzem, isten puszán hit kerdese, számomra nem letezik mert semmi nem utal arra, hogy létezne. Legalábbis abban a formában, ahogyan azt a vallások definiálják. Eleve problémás az egesz rendszer, figyelembevéve, hogy vallástörténeti szempontból az egyistenhitet egy igen tág időintervallumban előzte meg a politeizmus, ami még többezer istennel operált. Ebből is latszik, hogy az egesz egy kulturális katyvasz, és nem más, mint az emberek éppen aktuális fantazmagóriája. Úgyhogy ezzel foglalkozni sem érdemes.
    Amit vizsgálni lehet, mert konkrét kijelentéseket, állításokat tartalmaz, az a szentkonyv (vagy könyvek). Itt pedig tényszerűen borul az egész, mert pl. a biblia csordultig van ellentmondassal, konkrétan hülyeséggel. Csak ugye értőn kéne olvasni, nem úgy, ahogy itt az ezósok, vagyis kérdés nélkül benyelni mindent.