Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
 • Zephyr Retiring
  #1119
  Igen, ugyanerről beszéltem csak pepitában...

  Tegyük fel elméletileg, hogy létezik itt a Földön még két dimenzió amit nem érzékelünk semmilyen módon. Mint pl. a mobiltelefon 1800 MHz-es rádióhullámát is tudjuk hogy van, mégse halljuk a fülünkkel. Viszont hallhatóvá tehetjük mondjuk egy mobiltelcsivel.
  Ha létezik még két dimenzió párhuzamosan a miénkkel ugyanitt, azt pontosan ugyanúgy nem látjuk és nem halljuk ahogy az 1800 MHz-es jelet..
  A kísérletek mindig az általunk ismert dimenziókra összpontosulnak. Eddig eszünkben sem volt más dimenziókban keresgélni bármit is tudományos alapon, hiszen azt sem tudjuk hogyan is fogjunk neki. Egy kicsit olyasmi ez, mint az emberi lélek pszichológiája: tudományos szemszögből nincs.
  Vallási tekintetben meg nagyon is. Ki is fejtik hogy mi a jelentősége.
  Pszichoszomatikus értelemben is létezik, illetve velünk "él", vagyis a részünk. Mégsem tudom veled érzékeltetni fizikailag, hogy: nézd, ez a lelked, itt van fogd meg. Vagy hogy hallod: ez a hang a lélek. Ilyen tekintetben a lélek nem létezik. Ugyanakkor ott bent legbelül, emberként talán te magad is érzed: van valami benned is....valami megmagyarázhatatlan. Ami túl tesz minden értelmünkön, hiszen ha nem létezik és mi csak odaképzeljük belénk, akkor mindenki téved aki érzi.
  Ha meg létezik, akkor a tudomány hogyhogy nem tudja értelmezni és definiálni?
  Ennyi erővel akár létezhet is nyugodtan több száz, vagy akár több ezer dimenzió is a miénk mellett itt a Földön, s mi még csak észre sem vennénk egyetlenegyet sem közülük...