Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
  • Szuna
    #11
    Amennyiben léteznek idegenek és úgy csoportosítjuk őket, hogy vannak a fejlettebb, fejletlenebbek és a velünk azonosak, akkor utána lehet őket csoportosítani úgy is, hogy fizikai adottságok és szellemi adottságok. Igazából ami az emberi fajra jellemző dolog, hogy kíváncsi és sok dolog érdekli, ugyanakkor megvan az emberekben az ismeretlentől való félelem és éppen ezért sokszor születhetnek olyan helyzetek, amik valamelyik fél számára károsak lehetnek. Igazából a legjobban akkor lehetne összehasonlítani valakit valakivel, ha ismerünk pár tulajdonságot legalább és részben ismerjük az adott faj környezetét, mert az ahhoz való alkalmazkodás alapján néhány tulajdonságra választ kaphatunk.

    Nem találkoztunk még "hivatalosan" idegen civilizációval, ezért nem tudunk róluk sokat mondani, mindenkinek a kis szürkék ugranak be elsőre, de ez nem feltétlen jelenti, hogy minden idegen lény úgy néz ki. A fajok sokféleképpen nézhetnek ki, ami abból adódik részben, hogy milyen környezetben élnek és milyen körülmények uralkodnak azon az adott égitesten.

    Az ember leginkább abból tud kiindulni, hogy mi van a Földön és minden életformát a mienkhez próbálunk mérni, mivel nincs más alapunk, amihez mérhetnénk őket. Számítógépes játékokból meg nem érdemes kiindulni, mert a legtöbb esetben vagy az embert hozzák ki győztesen, vagy pedig túlságosan el vannak nyomva, azt nem is tekinteném mérvadónak.