Mashinky
  • Toxigen
    Megvettem a Steamről, kipróbáltam, tetszik.
    Bár a gépem a minimum és az ajánlott konfiguráció között van, 128×128 térképen nem voltak lefagyások. Az 512×512-ben iszonyú lassan mozgott a térkép, persze csináltam egy totális outzoomot, hogy az egész terepet átnézhessem, mást még nem próbáltam a nagy térképen.
    A jelzőrendszer a "kőkorszaki" Transport Tycoon módiját örökli, a PBS-ről (path-based signalling, vágányút-alapú jr.) mit sem tud. A legnagyobb hátrányai mégis kiküszöbölhetők, mert a jelzők telepíthetők a kereszteződések ágaiba, és ezzel pl. ha kétvágányú vonal másik vonalat keresztez, elválasztható a két irány. Az építéskor persze jól oda kell figyelni.
    Ami szvsz hiányzik még: vonat összeállításakor jelezhetné, hogy hány négyzetnél tart. Igaz, hogy akármilyen rövid állomások is fogadják az akármilyen hosszú vonatokat, de ha a bejáratnál közvetlenül váltó van, akkor nem biztos, hogy a megfelelő vágányra vissza tud fordulni.
    A II. gőzkorszak végéig még nem jutottam el; ha véget ér, mi lesz utána? Game over, vagy folytatódik továbbra is – dízelek nélkül?