• Kara kán
    #30
    Aki itt akar megtanulni dolgokat, belemélyedni egy-egy témába, az tévúton jár. Einstein sem fórumozgatva dolgozta ki az elméleteit.
    Másrészt, sokat meg lehet itt tudni az emberi pszichéről. Érdekes, hogy bármennyire legyen tanult valaki, ugyanazokat a hibákat követi el sokszor, mint egy nyolc osztályt végzett szakmunkás. Ez az egyéniség, ami egy alap mindenkinél, a tanulás csak kicifrázza.

    Emellett, a fórumokon mutatott kép megtévesztő is lehet. Nem biztos, hogy aki hülyeséget ír, hülye is. Lehet, hogy csak látni szeretné, hogy mennyire biztos a dolgában a vitapartner, vannak-e érvei, végig gondolta-e a leírtakat, vagy csak épp olyanja volt.

    A másik: nagyon nem szeretem az olyan megnyilvánulásokat, hogy valamihez csak az szóljon hozzá, aki ért hozzá. (Pontosság végett: nem döntéshozatalról beszélek, még csak nem is szavazásról.) Okos emberek tudják, hogy a kibic néha sokkal jobban meglátja a lényeget, mint aki belefáradt már az adott témába. A bűnüldözésben – már ahol okos emberek üldözik a bűnt – bevett technika, hogy teljesen kívülállóknak előadnak egy megoldhatatlannak tűnő bűnügyet, és várják a „pihent agyúak” ötleteit. Többször mozdított ez ki a holtpontról egy-egy megfeneklett ügyet.
    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.09.11. 20:49:30