• Sequoyah
  #14
  Az a baj, hogy most hasznaljuk ezeket a szavakat hogy "sugarzas" es hogy "hullam", de ezeknek tobbfele ertelmezese van, es a koznapi ertelmezese sokszor mas mint a fizikai ertelmezese.
  Es itt erdemes kepben lenni a mezok (gravitacios mezo), es a hullam illetve reszecsketermeszet fogalmaval. Es azt se felejtsuk el, hogy itt foleg MODELLEK-rol van szo. Es a modell az nem a valosag maga, hanem annak egy nezopontja, egy vetulete, ami sokszor a valosag egy egyszerusitese. A modellek segitenek kiszamolni hogy mi tortenik, es hogy mikor mi fog tortenni, bizonyos szituaciokban. Es a valosagnak egyszerre tobb modelljet is hasznalhatjuk erre. A gravitaciora tekinthetunk mint egy mezo ami hullamzik amikor valtozas van, de tekintheto ugy is, mint egy koordinatarendszerben levo gorbulet. A ketto nem pont ugyanaz.
  Hogy ezen modellek kozott mi is a valosag, mi a gravitacio gyokere, okozoja, az ma az egyik legnagyobb tudomanyos kerdes.
  Masik pelda amit emlitesz erre a reszecske vs hullam. Valojaban nem valtogatja a terjedes modjat es tulajdonsagat. Egyfele modon terjed. De a terjedes modjat ketfelekeppen is szamolhatjuk, es bizonyos esetekben az egyik, mas esetekben a masik jut jo eredmenyre.


  Astrojan pedig oszinten hiszi, hogy a millio tudos szakerto aki ezt eveken at tanulta, es tovabbi eveken at napi 8+ oraban kutatta, es allta a kutatasainak a kritikajat mind-mind hulye, es csakis Astrojan az aki korszakos zsenikent tudja az igazsagot.