• Elmin
    #5
    "Az ehhez szükséges 18 és 20 kHz közötti tartományú audiojelek kiküldésére és fogadására szinte bármely kereskedelemben kapható eszközök használható, például okostelefonok, táblagépek, okostelevíziók vagy az Amazon Alexa és a Google Home. A kapcsolódó szoftver ráadásul a felhasználók tudta nélkül telepíthető egy adott készülékekre."
    Ez egy elég nagy ferdítés, mert csak az "okos" eszközöket lehet így fertőzni, a többi "normális" készülékeket pedig nem. Adni és venni csak olyan tud aminek van hangszórója, mikrofonja, vagyis most még egy átlag családnál szinte csak a telefon.
    "A környező dolgokról visszaverődő hanghullámokat a beépített mikrofonok fogták fel, ugyanúgy, ahogy például a denevér tájékozódik."
    És ha nincs benne mikrofon?

    "Az a távolság, amelyről egy személy még észlelhető - akadályok nélkül - legfeljebb 6 méter. Amennyiben fal is van közben, akkor a távolság 3 méterre csökken."
    "Amint a Covertband felkerült egy eszközre, a beépített hangszórókon keresztül továbbította az audiojeleket. A környező dolgokról visszaverődő hanghullámokat a beépített mikrofonok fogták fel, ugyanúgy, ahogy például a denevér tájékozódik."
    "Szintén először lehetett az ellenőrzést akadályokon, például falakon, keresztül is alkalmazni és ehhez nem volt szükség különleges felszerelésre. "
    Akkor a környező dolgokról visszaverődik, de a falon oda vissza megy a jel? Vagy mégsem?