• Agyturbinikusz
    Azert megint nem ertem, Mindenki tudja a gyoztesek irjak a tortenelmet!!! Ezen nincs mit vitazni, vagyis amit olvasunk a MAin streem tortenelem Neven az pontosan az amit elvarnak, hogy tenykent tekintsunk. Ha valaki megkerdojelezi ezt (nem tenyekrol beszelunk ugye egyik oldalrol sem hiszen az elobb irtam, KiK irtak a tenyeket) akkor mie ezzel a problema?
    En nem hiszem el egyik oldal mesejet sem. Szerintem semmi sem ugy volt ahogy leirtak, es nem azok a motivaciok alltak mogotte.
    Akkor velem mit kezd a sok okos?

Nekem sokkal egyszerubb a logikam es talan ez majd megmutatja a gyengesegeiteket: Miert indultak a vilaghaboruk? Kinek allt erdekeben, miert csatlakozott a masodikhoz Japan? Megvan ki provokalt kit es hogyan? Akkor ki a bunos? Ja hogy legalis eszkozokkel tul kevesek voltak azok az orszagok, igy mi mas maradt nekik? Igen nagyon sok orszagnak nem volt igazi gyerebe rendszer amit Az amcsik csinaltak az angolokkal az oldalukon es kozel teljes kontroll ala vontak gazdasagilag a vilagot. Ja hogy most mindenki Happy mert milyen jo ez igy mindenkinek...Ja nem varjunk csak a "koloniak" kirablasa es egyes orszagok terdrekenyszeritese ugyan ugy folytatotik, csak mas a jelmondat...

Emberek Ti vagy vakok vagytok vagy nem tudom mik...Ez az egesz tortenelmi megkozelites amit levagtok, pont a lenyeget nem veszi figyelembe, a motivaciokat, mindenki egy apro reszletnel leragad, azon marcangoljatok egymast, de az egesz mirol szol az mar nuku...

Nem mentem fel egyik oldalt sem, sot igen is szomoru ide jutottak, de nezd meg a japan mindennapi embert es hasonlitsd ossze az amcsival.... igen szelsoseges esetben a japan buszke es kitart mindenaron az elvei mellett mig az amcsi csak a parancsokat koveti...de felelembol...
    Bekeidoben, az amcsi nagyon is rasszista es muveletlen sajnos, mig a japanok nagyon is vendegszeretoek. a maguk kulturajan belul tisztelettudoak, es igen erdeklodoek a vilag dolgai irant. Persze van kivetel mindket oldalon es nem szentiras amit irok, de sajat tapasztalatom.