• NEXUS6
    #7
    Beleolvasgatva a jelentés tervezetbe nekem a számokkal vannak gondjaim:
    Konkrét, a klímaváltozás által okozott kár pénzben kifejezett összege 1 helyen szerepel mint eddig költség, részletezés, lebontás és valós alátámasztás nélkül. Jövőre vonatkozó ilyen becslés konkrétan 0 helyen szerepel benne.
    Szintén 0 helyen szerepel benne a klímaváltozás halálos áldozataira, vagy életmódukban jelentősen érintettek számára vonatkozó becslés.
    A 673 oldalas tanulmányt vajon hány politikus/törvényhozó fogja elejétől végéig elolvasni. Öööö... ez a szám szerintem szintén a 0-hoz fog konvergálni.

    Nem értem, hogy ezzel az anyaggal mit is kezdhetne egy politikus. Ha döntenie kell, hogy adjunk 1 Mrd $-t az Afrikai éhezőknek, pl. egy CO2 növekedést generáló gazdaságélénkítő csomagra, vagy ua pénzt, amcsi zöld cégeknek adjuk a tanulmány alapján nem kap elégséges infót.

    Átnyálazva az egészet olyan folyamatok miatt sopánkodik, amire nem 2100, vagy 2200 évre valószínűsíthető jelentős, akár a mi szempontunkból katasztrofális hatás, hanem akár 10 000 év viszonylatában. Értem én, hogy felelősek vagyunk a jövő nemzedékekért, de tekintve hogy az emberi civilizáció kb olyan 7-8 ezer évre tekinthet vissza meglehetősen akadémikus, elméleti, filozófiai, szájenszfiksőn kérdésnek érzem ezt az egész dolgot. Legalább is önmagában a tanulmányban megfogalmazotak alapján.

    Szerintem sokkal égetőbb, akár környezeti problémáink vannak annál, hogy ha még 10 000 ezer évig ilyen magasan tartjuk a fosszilis energiahordozók miatt is emelkedő CO2 szintet, akkor addigra akár 50-60 m-rel is magasabb lehet a tengerszint, vagy nem.

    Hasonlóan komoly problémaként javaslom, hogy foglalkozzunk azzal, hogy jelentős kormányzati források felhasználásával kezdjünk el időgépet kifejleszteni és küldjünk vissza valakit hogy pl. Nagy Sándort merényelje meg, mert egész birodalmakat semmisített meg és emiatt jelentősen befolyásolta a történelmet, emberek 10 000-reinek okozott szenvedést, de az is lehet, hogy nem. ;)
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.08.17. 00:30:25