Agyturbinikusz#10
Hat nagyon nem egyrol beszelunk azt gondolom, a filmek kapcsan azert szeretnem megemliteni, ezen a vonalon mar az eredeti Metropolisz is masolva lett hanyszor hanyfele adaptacioban, nekem megis a 2001-ben kiadott Anime verzio jott be nagyon(most nem emlitem a 80-as evekbol Giorgio Moroder fele verzio egy kulon kategoria), mert Azt hozta amit jelenlegi vilagba meg tudunk feleltetni( nem akarom felremagyarazni ertem az eredetit is sot tisztelem is mert eleg komolyan fricskazza az akkori tarsadalmat). Dr Strange: En nem azert ultem be mert a latvanyvilag hude nagyszeru, hanem mert erdekelt, nem ismertem a sztorit. Szerintem nezd meg angolul, rajosz mennyire nem ugyanarrol a filmrol beszelunk.(Galaxis orzoit el is felejtettem, na azt ha magyar szinkronnal nezed akkor a legszarabb film amit lattam, mig eredetiben nagyon is jo). Nem az ezoterikarol szol, egyaltalan nem...de ez nem tunt fel gondolom, hanem arrol mennyire nem ismerjuk magunkat, mennyire feluletesek vagyunk es merevek az elfogadas mennyire nehezen megy. Az Arrival sem Gomb es Kapcsolat mix, mert a lenyeg a nyelven van es annak kihatasain akar beszelunk kulonbozo kulturakrol, vagy idegen fajokrol. Erre lenne ekes pelda, hogy letezhet olyan FAJ aki kepes elore gondolkodni(mert ahogy latjuk az Emberek nem) es ez ongerjeszto modon megjelenik a nyelvukben is, ami aztan tovabbadhato, ha fogekony ra a vevo, es ez milyen valtozasokat tudna hozni a tarsadalomban....Sajnos Neked ezek nem jottek le... Latom a Pink Floyd-os tema nem erte el a celjat Nalad sem, pedig ha elolvasod akar magyarul a dalszoveget rajosz mire akar celozni. Es folytathatnam napestig....De minek?