• NEXUS6
    #37
    Miért van az az érzésem, hogy ezeket kb. hasból írod és nem egy valós szoftver/hardver tulajdonságait, fejlesztési célkitűzéseit ismerve?

    "Ha az erzekelok adatai nem fedik egymast, akkor az meghibasodast jelez, az auto azonnal fekez, es biztonsagossan kiall a forgalombol."
    Jelenleg szerintem sípol, meg próbálja átadni a vezérlést a humának. Ha nem sikerül persze leáll, de az átadási kísérletek azért rendesen viszik az időt.

    "De miutan sok egymastol fuggetlen erzekelo van, es mindegyik duplazva, triplazva van, szinte lehetetlen, hogy annyi erzekelo hibasodjon meg egyszerre, hogy legalabb a veszleallast ne lehessen biztonsagossan megoldani."
    Szerintem az eddigi kísérleti járművek, a szenzorok eddigi magas ára miatt sem voltak ennyire redundás szinten magasan felszerelve. Ez később persze változhat a szenzorok jóárasításával.

    "Nem fog valogatni, MINDENKIJET. A robot elorre gondolkodva, tobb szaz meterre elore tervezve eleve ugy fog vezetni, hogy minden lehetoseget ki tudjon vedeni. Az ember ugy vezet, hogyha 70 a megengedett, akkor sotetben, onos esoben, kodben is minimum 70-el megy, de inkabb 90-el, mert "joga" van hozza, es leszarja a baleset 2-3 %-os eshetoseget."
    Aha, szóval te így vezetsz! Én mondjuk nem.

    "A robotnak meg, nem fog derogalni 25-re lassitani, ha egy belathatatlan utcasarokhoz kozelit, ahonan kutya, gyerek, biciglis, tolato kamion, barmi kijohet."
    Nézd, ha nem találnak erre ésszerű megoldást, (márpedig egy szinten jogos, hogy ahol lehetetlenség infót szerezni/megállni ott ne száguldozzon az ember), akkor vérmérséklettől függően ki előbb ki később kikapja a vezetést a törtymörgő AI kezéből, még ha ittas is, hogy én is belemenjek egy reális tpapasztalatok nélküli gondolatkísérletbe. Legfeljebb a bekészített vodkára ráhúz, mint Rezesova, és azt mondja, hogy épp akkor nyomta meg az autópilóta bekapcsolóját, mert természetesen ő ittasan nem vezet.

    Csak azt akarom mondani, hogy ha az AI nem lesz legalább olyan jó, mint az organikus és emellett még nem ad valami extrát is, akkor az emberek soha nem fogják használni, vagy legalább is nem teljesen helyettesítve őket.