• ClassicR
    #2
    Attól még legalább 10-20 év választ el, hogy tömegesen veszítsék el az emberek a munkájukat az önállóan közlekedő járművek miatt, de tény, hogy ma a fiataloknak már nem érdemes életpályát alapozni sofőrködésre, mert mire egy ma 18 éves eléri az 50 éves kort, addigra biztos, hogy csak nagyon kevés ember vezette szállítójármű lesz.

    Valamennyi biztos lesz, de a metrók után a villamosok, vonatok, majd a buszok is egész biztosan önállóan fognak közlekedni. Az autópályán közlekedő kamionok a jelen állás szerint már 10 éven belül átállhatnak az autonóm közlekedésre.

    Én Finnországban már utaztam önállóan közlekedő autóbusszal, és teljesen működőképes a technika. Persze még egy hosszú tanulási folyamat kell megelőzze a tömeges elterjedést (pl. Ausztráliában még nehezen kezelik az út elé kiugráló kengurukat... bár nem nehezebben, mint az ember vezette járművek), de sokkal nagyobb élvezet is autonóm járművel utazni, mert ellentétben az ember vezette járművekkel, sokkal kiszámíthatóbban, egyenletesebben közlekedik.