AndReWsss#27
Sajnos az orosz nép annyira civilizálatlan és ostoba, soha nem működtek eddig normálisan a történelem folyamán...
Nagy különbség van aközött szerintem, hogy
- a kormány/hatalom megfigyel/lehallgat, de ha nincs vaj a füled mögött, akkor semmitől nem kell tartanod és nem is veszed észre az egészet, míg ha
- nap mint nap tartanod kell, hogy rád rúgja a rendőrség/kommandó az ajtót, mert nem azonosulsz a vezér gondolataival maximálisan (rendszerellenes és terrorizmus támogató vagy természetesen, és csak a hazát védik meg tőled)...
Szabadjon egy többé-kevésbé jó hasonlattal élnem:
- Régen volt olyan áruház Magyarországon (biztos máshol is), ahol úgy előzték meg a lopásokat, hogy le kellett adnod a táskád! Elég felháborító, megalázó, zavaró volt. Természetesen be is fejezték ezt a hozzáállást elég gyorsan.
- Manapság úgy előzik meg a lopásokat, hogy lopásgátló kapuk vannak, kamerák, stb.
Lehet én nem vagyok elég perverz, de nekem az utóbbi megoldás jóval jobban tetszik, főleg, hogy nincs mit rejtegetnem: nem szoktam lopni. Pont ugyanez a helyzet Nyugat vs Oroszország között (vagyis az egyik aspektusához viszonyítva)