• NEXUS6
    #28
    Értem én, meg egyet is értek, de kapásból mondok 5 olyan dolgot, ami emberek millióinak életét követeli, vagy követelheti most is évente, évtizedek óta ismert a megoldás és a fejlett világ szinte zéró erőfeszítést nem tesz a megoldására, de legalább is messze nem kap olyan sajtót, mint a Global Warning:
    - "Klasszikus" környezetszennyezés, annak CO2 emisszión kívüli része. Légzőszervi megbetegedések, rák, allergia. stb. Jelenleg is vezető halál okok.
    - Malária, sárgaláz, emésztőrendszeri fertőzések, stb. Malária: " Évente kb. 350-500 millió megbetegedés történik, ezek közül a halálos kimenetelűek száma egymillió feletti, és csupán Afrikában 25% az éves mortalitás az 5 éves kor alatti gyermekpopulációban." Wiki
    - Szegénység, bizonyos országok elleni gazdasági elnyomás. Az ENSZ szerint a legfontosabb konfliktus forrás. Afrika pl. hiába akarna mondjuk mezőgazdasági terményekkel betörni a világpiacra, ha a fejlett országok által agyondotált, békasegge alá nyomott árú termékekkel nem tud versenyezni.
    - Valami meteor, aszteroida becsapódás okozta kontinentális, globális katasztrófa. Elhanyagolhatónak tűnik az esélye, de bármikor bekövetkezhet. A szakemberek szerint a viszonylag sötét potenciálisan veszélyes objektumokról pl szinte semmit nem tudunk.
    - Az ember életmódja,a környezetszennyezés miatti genetikai degenerációja. Gyakorlatilag 50-100 éve, a gyermekhalandóság drasztikus csökkenése óta kiestünk a természetes szelekció hatása alól, ami néhány generáción belül a génállomány drasztikus romlását okozza majd. A genetikusok felhívják egy "érdekes" jelenségre a figyelmet, hogy egy bizonyos mutációs szint fölött a génállomány szinte szétesik, mert pl. nem csupán egy információs szekvenciáról lehet szó, hanem a génállomány maga is egy nem ismert törvények szerint felépülő konzisztens rendszert alkothat. Ma még csak tapogatózunk.

    Ezekhez képest a GW egy vicc!
    Szerintem.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.08.02. 18:46:20